Historien om AirForestry

I september 2019 påbörjades den resa som skulle resultera i grundandet av AirForestry – och starten på en resa mot ett mer hållbart skogsbruk.

En av våra grundare Markus...

…som på den tiden drev eget konsultbolag för startups, åkte ut till Green Innovation Park för att träffa fler nystartade företag och potentiella samarbetspartners.

När han drack sitt morgonkaffe hamnade han vid samma bord som en annan gäst, nämligen Mauritz, som också skulle komma att bli en av företagets grundare.

Mauritz delade Markus engagemang för grön innovation och hade sin expertis inom elflyg. De förstod snart att de med sin sammantagna kompetens skulle kunna skapa något fantastiskt.

Med målet att hitta en innovativ idé inom miljöteknik som skulle kunna göra stor skillnad för klimatet började de undersöka flera sektorer inom jordbruk och landade snart i skogsindustrin.

De kom snart i kontakt med Olle som jobbade med skogsteknisk utveckling och därefter krävdes inte många möten innan de insåg att de med sina idéer och visioner kunde skapa något stort och viktigt.

I januari 2020 bestämde sig Markus, Mauritz och Olle för att satsa helhjärtat på idén om ett system för eldriven, luftburen gallring och avverkning av skog. 

Sedan dess har det gått undan

Sedan dess har det gått undan. AirForestry har tecknat avtal med några av de största skogsägarna i Sverige.

Familjen Walerud kom tidigt in som investerare och hade från start ett starkt engagemang i bolaget.

Caroline Walerud blev den fjärde medgrundaren och arbetar idag operativt i företaget.

Är du intresserad av att bli en del av teamet?

Vi fortsätter att växa i full fart och nu har ytterligare nio supertalanger som delar företagets vision adderats till teamet. Vi består av 21 medarbetare och resan fortsätter med full kraft framåt.